Intervju av sekreterare Emilia

Namn: Emilia.

Ålder: Antagligen äldre än du tror…

Med i Pegasus sen: 2008.

Vad gör du i Pegasus?
Just nu är jag sekreterare och skådespelare. Jag gör också affischer och fotar när det behövs. Tidigare har jag regisserat och det skulle jag gärna göra igen, men i de projekt vi har planerade nu så kommer jag ’bara’ att vara med som skådespelare.

Vad var din första Pegasusproduktion?
Woyzeck av Georg Büchner.

Ditt bästa Pegasus-minne?
Jag vet inte om jag kan välja bara ett minne; att få vara kreativ och skapa saker tillsammans med människor som har liknande intressen och samma driv som jag själv har gett väldigt många bra minnen…  Repetitioner när allt bara löser sig är alltid roligt, och ofta väldigt häftigt. Att stå på scen och råka ut för något oväntat är också ofta kul; som när ett bord oväntat gick sönder mitt under en scen och jag var tvungen att laga det, medan scenen fortsatte. Det händer också att vi hänger kvar på Musikhuset efter repetitioner bara för att vi gillar att prata teater med varandra, det är fint. Och att få veta att jag skulle få ATR Gävleborgs teaterstipendium var såklart väldigt roligt!

Bästa teaterminne?
Att jobba med Rolf Berlin!

Drömuppsättning?
Som skådespelare har jag länge velat göra Trettondagsafton, och jag har nyligen fått upp ögonen för Fröken Julie. Min drömuppsättning att regissera är också en av mina absoluta favoritpjäser: Copenhagen av Michael Frayn.

Vad gör du när du inte är på Pegasus?
Jag älskar att läsa och skriva så det försöker jag göra mycket av. Gillar också att rita, titta på serier, umgås med folk och att träna.

Favoritfärg: Svart.

Favoritdjur: Katter och dinosaurier.

Favoritfika: Kaffe.

Hur tar du kaffet: Svart eller med lite, gärna växtbaserad, mjölk.

Hur många kuddar sover du med: En eller två.

Färg på tandborsten: Vit, röd och blå, tror jag.

Din bästa roll: Svårt! Ivan – en karaktär från en föreställning vi improviserade fram – är nog den karaktär jag själv tycker mest om i alla fall.