Pegasus 30 år

År 1988 föddes Arbetarteater Pegasus i Gävle, en amatörteaterförening som välkomnar alla. Under åren har vi bjudit publiken på både små och stora föreställningar inomhus och utomhus. Vi har tillsammans skapat en i Gävle unik plattform där vi i teatern möts över gränserna och där värdegrunden är central i allt vårt arbete. Tillsammans har vi alla en historia att berätta. Idag bedriver vi en bred verksamhet där barn och vuxna ifrån hela stan spelar teater varje vecka. Att vår Arbetarteater Pegasus haft en självklar plats i Gävle i hela 30 år tycker vi är värt att fira!

Nedan kan du se vad som är aktuellt i Pegasus 30-årsfirande.

30-årsfest

Lördag den 7 juli kl 14.00-20.00 avslutar vi vår jubileumsvecka med en hejdundrande fest i Musikhuset. Först ut bjuder storspelsgruppen på en exklusiv sista föreställning av Robin Hood. Därefter följer en kväll med god mat, underhållning, kanske en skvätt nostalgi men också blickar framåt.
Festbiljetten kostar 150 kronor för vuxna och 75 kronor för dem under 15 år. Skicka namn, antal biljetter och telefonnummer till fest@atpegasus.com senast den 1 juni. Observera att förköp gäller, vi tar alltså inget inträde på dörren. Betalning sker via Swish (till Sara Larsson 072-217 89 51) eller insättning (märk med namn och Pegasus30 till vårt plusgirokonto 68 96 56-7). Biljetten går även att köpa kontant i Musikhusets kafé under deras ordinarie öppettider.
Har du frågor eller önskar bidra till festen med tal, musik, en rolig historia eller något helt annat? Hör av dig till oss!

Jubileumsvecka

Varför bara ha en fest när vi kan avsätta en hel vecka till att fira? Läs mer under fliken ”Jubileumsveckan 2-7 juli”.

Robin Hood

Under 2017 diskuterade vi på medlemsmöten om vi skulle fira 30 år med flera mindre föreställningar under året, kanske ifrån tidigare manus, eller sätta upp ett storspel. Genom demokratisk omröstning beslutade medlemmarna att Pegasus skulle sätta upp ett storspel 2018. Därefter skickades det in förslag på föreställning och under nästkommande medlemsmöte röstade man fram Robin Hood.

Den 9 juni har Robin Hood premiär i Musikhuset. Här kan du läsa mer om produktionen!

Jubileumströja och väska

Vill du köpa en fin T-shirt eller tygväska med Pegasus logga och 30-årstryck? Maila storlek på tröja (S-XXL), namn och telefonnummer i ett mail märkt ”T-shirt” eller ”Väska” till info@atpegasus.com. Tröjan kostar 200 kr och väskan 150 kr och betalas med kort eller kontant vid utlämning. Observera att föreningen köper in tröjor cirka en gång per termin, och att nästa beställning görs hösten 2018.

Pegasusfesten och Kalastjuvarna

Barngruppens bidrag till jubileumsfirandet! En föreställning om en Pegasushäst som fyller år och vill ställa till med kalas. Läs mer här.

När: Lördag 12 maj kl 16.00

Var: Spelsalen i Musikhuset, Kyrkogatan 32, Gävle

Biljetter: Ingen förbokning krävs. Biljettpriset är enligt principen ”fritt inträde – frivilligt utträde”.

Barngruppen

Arkivering

Ett arbete har påbörjats med att skanna in och lägga upp bilder på hemsidans arkiv från alla våra 30 år. Om du har bilder eller historier från tidigare uppsättningar är du varmt välkommen att skicka in det till oss! Maila info@atpegasus.com eller posta till Arbetarteater Pegasus c/o Musikhuset, Kyrkogatan 32, 803 11 Gävle .