Intervju av ordförande Nicolina

Namn: Nicolina, men de flesta säger Nico

Ålder: 25

Med i Pegasus sen: 2015

Vad gör du i Pegasus?

Jag är ordförande för Pegasus och så skriver jag manus. Har lett grupper men nu ska jag bara skådespela.

Vad var din första Pegasusproduktion?

Min första var en pjäs om Joe Hill som sattes upp 100 år efter hans död. Vi gjorde en musikteater, så det var häftigt.

Ditt bästa Pegasus-minne?

Har jättemånga! Men ett av de bästa var när vi efter en föreställning av Robin Hood stannade kvar på Musikhuset och lekte massa lekar. Bland annat lekte vi en lek som heter Zombie som är väldigt rolig och lite läskig. Så det är släckt i hela Spelsalen och en zombie går runt och tar fler och fler människor så på slutet är det bara jag och en tjej till kvar. Vi möts mellan två dörrar. Jag har zombies efter mig och när vi ska springa åt andra hållet så kommer det zombies från det hållet också. De fångar den andra tjejen och jag lyckas springa in ett rum och stänga dörren, men då blir jag helt fast och zombierna bankar på dörren… Det var läskigt men superkul!

Bästa teaterminne?

Har så många här också. Men det bästa var nog när jag gick i nian och gick och såg vårt gymnasiums slutproduktion – Cabaret. Det var en kille där som hade en helt vit kostym, vitt hår och vita kontaktlinser. Och jag tyckte att den kostymen var så cool! Och så hade de byggt en jättehäftig scenografi så det kändes verkligen som att man var på en nattklubb i Berlin. Det var då jag bestämde mig för att gå estetiska i Bollnäs så att jag också kunde få hålla på med teater istället för bara musik.

Drömuppsättning?

Skönheten och Odjuret på fyra personer! Ett helt fantastiskt manus på en barnteater.

Vad gör du när du inte är på Pegasus?

Jag pluggar hindi men har sommarlov just nu. Jag spelar också mycket musik, läser – helst fantasy – och ritar. Tittar mycket på bra serier och filmer också. Och så tränar jag… och umgås med vänner och familj såklart.

Favoritfärg: Röd

Favoritdjur: Varg

Favoritfika: Kaffe och kladdkaka

Hur tar du kaffet: Svart!

Hur många kuddar du sover med: 4

Färg på tandborsten: Blå och vit

Din bästa roll: Sheriffen av Nottingham – jättekul att spela ond!

1 reaktion till “Intervju av ordförande Nicolina”

  1. För mig är du en Katt:
    är vacker och smart, kan allt, landar alltid på fötterna, har nio liv och spinner för hon njuter så av allt det här.

    (Och ”Nico” säger inte alla iaf; en del säger Gulle-Bulle. Eller Bronsöga?)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.