Pegasus 30 år!

År 1988 föddes Arbetarteater Pegasus i Gävle, en amatörteaterförening som välkomnar alla. Under åren har vi bjudit publiken på både små och stora föreställningar inomhus och utomhus. Vi har tillsammans skapat en i Gävle unik plattform där vi i teatern möts över gränserna och där värdegrunden är central i allt vårt arbete. Tillsammans har vi alla en historia att berätta. Idag bedriver vi en bred verksamhet där barn och vuxna ifrån hela stan spelar teater varje vecka. Att vår Arbetarteater Pegasus haft en självklar plats i Gävle i hela 30 år tycker vi är värt att fira!

Nedan kan du se vad som är aktuellt i Pegasus 30-årsfirande.

Jubileumströja och väska

Vill du köpa en fin T-shirt eller tygväska med Pegasus logga och 30-årstryck? Maila storlek på tröja (S-XXL), namn och telefonnummer i ett mail märkt ”T-shirt” eller ”Väska” till info@atpegasus.com senast den 11 maj. Tröjan kostar 200 kr och väskan 150 kr och betalas kontant vid utlämning.

Pegasusfesten och Kalastjuvarna

Barngruppens bidrag till jubileumsfirandet! En föreställning om en Pegasushäst som fyller år och vill ställa till med kalas. Läs mer här.

När: Lördag 12 maj kl 16.00

Var: Spelsalen i Musikhuset, Kyrkogatan 32, Gävle

Biljetter: Ingen förbokning krävs. Biljettpriset är enligt principen ”fritt inträde – frivilligt utträde”.

Barngruppen

Robin Hood

Under 2017 diskuterade vi på medlemsmöten om vi skulle fira 30 år med flera mindre föreställningar under året, kanske ifrån tidigare manus, eller sätta upp ett storspel. Genom demokratisk omröstning beslutade medlemmarna att Pegasus skulle sätta upp ett storspel 2018. Därefter skickades det in förslag på föreställning och under nästkommande medlemsmöte röstade man fram Robin Hood.

Den 9 juni har Robin Hood premiär i Musikhuset. Här kan du läsa mer om produktionen!

30-årsfest

Den 7 juli 2018 bjuder Pegasus in alla gamla och nya medlemmar till en stor 30-årsfest! Mer info kommer.

Jubileumsvecka

Varför bara ha en fest när vi kan avsätta en hel vecka till att fira? Den 2-7 juli arrangerar Pegasus en jubileumsvecka. Den kommer bestå av föreläsningar, prova-på-teater, visning av gamla inspelade föreställningar mm. Mer info kommer, det här vill ni inte missa!

Arkivering

Ett arbete har påbörjats med att skanna in och lägga upp bilder på hemsidans arkiv från alla våra 30 år. Om du har bilder eller historier från tidigare uppsättningar är du varmt välkommen att skicka in det till oss! Maila info@atpegasus.com eller posta till Arbetarteater Pegasus c/o Musikhuset, Kyrkogatan 32, 803 11 Gävle .